onsdag 3. oktober 2007

Spøkealder...

Ja som overskrifta sier, her i huset er det "spøkealder". Zuma har sin andre løpetid og det sammen med den psykiske modninga gjør at alt er skummelt, VELDIG skummelt!
På hoffetreffet i helga skulle hun gå spor. Dette har vi gjort mange ganger, men... Ja, hva kan man si??? Etter tre meter inn i skogen finner hun ut at "Nehei!Dette ville hun ikke gjøre!". Hun markerte hvor sporet gikk, men ikke søren om hun skulle gå å finne Kongen sin! Med masse hjelp kom hun frem til slutten, men hva skjedde så da? Joda, bakenden hennes (dere vet hvor vinglete en hoffe i denne alderen kan være) kom borti noen kvister på ett tre *SVISJ* så var Zuma 3 meter unna. Skummelt! Både Trine og jeg så at hun skjønte hvor sporet gikk, men i hennes situasjon ville hun bare ikke.

På grunn av dette blir det heller ikke sporkurs på henne nå i helga. Ikke arti å ødelegge for de andre deltagerne med en høyløpsk og mildt sakt vimsete hoffe på 16 mnd. Så da blir det mamma Amy som blir med istedet.

I går var Amy å trente lydighet. Du verden for en innsats! Hun var så gira at da hun så jeg hadde kongen tok hun av. Tilbydde masse, men fikk ikke kongen før hun satt skikkelig i utgangsposisjon. Fikk gått endel fri ved for, med utmerket kontakt. Lineføringen var ikke like bra, men mye bedre enn tidligere. Jeg krever ikke at hun ska se meg i øynene når vi går, men at hun ser meg midt på magen (som om det går an å ikke se den?? *lol).

Odin stakkar, ja han fikk springe løs her hjemme, ikke greit med disse løpetispene omkring. Våre tisper bryr han seg ikke om bortsett fra når de er i høyløp, men han blir umulig å trene. Litt apport fikk vi til, og nå sitter han pent i utgangsposisjon og venter på kommandoen. Vi trenger å trene litt mer på å holde apporten til kommando kommer, men ellers så er han kjempeflink!

Zuma ble med på tur i skogen. Siden hun er så vimsete så fant jeg ut at det var dagens gjøremål får henne. Sporet i helgen var jo i skogen og jeg bestemte der og da at nå skulle hun få springe og utforske skogen mer. Det gikk kjempebra! Hun bråstoppet der skogen startet, men det var ingen problemer med å gå videre. Og i disse jakttider er det jo masse spennende lukter i skogen. Siden det har regnet så mye, var det ikke problemer med å se hvor elgen har gått. DET var spennende det! Zuma "støvsugde" sporene etter hovene og til slutt sto vi på ett jorde. Masse lek med kong og kjempekult! Noen jorder bortenfor var det masse "traktoregg" (du vet, de hvite rundballene). Det er Martin som har døpt de til "Traktoregg", noen har mat til kua, sånn at vi får melk og andre er det små minitraktorer inni påstår han! *lol
Disse store, hvite "tingene" var igjen SKUMMELT. Først da jeg kastet kongen helt inntil en av de, gikk Zuma helt bort. Litt lengre unna var det flere rundballer, og de sto slik at vi kunne gå "zikk-zakk" mellom de. USJ så EKKELT! Men hun fant fort ut at de IKKE var FARLIGE! Masse ros, kos og lek med kong.

Ingen kommentarer: