lørdag 12. juli 2008

WDS 2008

Nå har jeg endelig fått summet meg etter World Dog Show i Stockholm. Dette er en beretning som kommer til å bli lang.Natt til onsdag 2. Juli startet vår tur. Kl 00.30 var alt klappet og klart for å kjøre til Farstanäs Havsbad og Familiecamping. Værmeldingene tilsa at vi burde køre om natta, slik at det ikke skulle bli for varmt i bilen. Amy og Odin hadde plass på Torp Dyrepensjonat, det var jo ikke tillatt med hunder som ikke skulle delta i WDS å komme inn på utstillingen, samt at vi ikke ville at de skulle bli værende i bilen mens vi var inne på utstillingen.Fornøyde satte vi oss i bilen og kjørte, Zuma, Martin, Roar og jeg. Da vi nærmet oss Sundsvall startet "bilhelv*tet" å krangle. Plutselig stoppet den og ville ikke starte igjen. Kl 06.30 kom vi oss inn til ett bilverksted i Sundsvall. Der var det bare å vente... og vente... og vente. Bilen ble tatt inn til reparasjon, men de fant ikke ut hva som var feil. Da klokken nærmet seg 16 var det å bestemme seg: gi opp å komme oss frem til campingen eller bli værende i Sundsvall, takk og lov for at vi hadde campingvogna med. Så mens bilen sto inne til reparasjon fikk vi oss litt søvn.

Til slutt bestemte vi oss for å finne en leiebil, men ikke enkelt det med hund i bilen og campingvogn som også skulle være med.Omsider var vi på veien igjen, mange timer forsinket. Og først kl 23 kom vi frem. Vi hadde varslet campingen om forsinkelsen og de var så vennlige at de holdt campingen åpen til vi kom frem. Tusen hjertelig takk!

Siden vi hadde en liten bit å kjøre til utstillingen, ble det kun å ordne sengene og legge oss. 4,5 timers søvn senere måtte vi stå opp. Vi ble fortalt at det kom til å være lange køer inn til "mässan". Vi kjørte avgårde kl 05 og var fremme under en time senere. Ingen køer og en gps som fungerte!Hovawarten skulle starte kl 08.30 så vi hadde god tid. Vel inne i ankomsthallen var de første vi traff på Elisabeth, Helga og Siv. Så kom det mange gledeshyl fra en hovawart, der var Fenris!
Usigelig glad og fornøy som alltid.Junior tisper og junior hanner hadde fått byttet ring samt annen dommer, så vi fikk ikke sett hvordan det gikk med de norske juniorene, og ikke minst hvordan det gikk med Biko's datter, Avanti. Anatol til Helga og Siv fikk excellent og ble plassert som andre beste juniorhanne. Avanti fikk også excellent og ble plassert som tredje beste tispe. Gratulerer!Omsider var det Fenris som skulle inn i åpen klasse, excellent og uplassert i klassen (20 påmeldte). Veldig bra resultat og vi var storfornøyde! Grattis Fenris, Line og Ådne!

Zuma skulle også inn i åpen klasse (25 påmeldte). Hun også fikk excellent men ikke plassert i klassen. Vi var kjempefornøyde! Amy's pappa, Orlando, ble andre meste veteranhanne og Lissi plassert som fjerde beste unghund-tispe, grattis Odny! Gratulerer til alle som viste frem de norske hoffene og gratulerer med flotte resultater! Resultatene og bilder kan sees inne hos Kennel Bergenhovs.Vi vendte nesa "hjem" til campingen. Slitne etter den lange reisen og etter utstillingen. Vi fikk også telefon fra verkstedet. Bilen ville ikke bli ferdig til vi kom tilbake til Sundsvall. Gode råd var dyre og vi endte med å hente bilen, uten at den var reparert og satte snuten mot Norge. Jeg vil ikke si at turen hjem var så veldig behagelig. 40 mil med en gjennomsnittsfart på 50 km/t... da tar det lang tid :S

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I'll try to keep it short in english... We went to World Dog Show in Sweden. And our car broke down! A rentalcar and ten hours later we arrived the camping. At the show both Fenris and Zuma got "Excellent". Amy's father Orlando became second best veteran dog. Results and pictures can be seen at Kennel Bergenhovs.

Zuma has entered some shows in Norway as well. She got CAC and best female in Oppdal. Judge was Tapio Eerola, Kennel Hovarian - Finland. Now she just need one CAC (from NKK or our clubshow) to become a Norwegian Champion.

Ingen kommentarer: