tirsdag 27. november 2007

NV07 og Vinnergalla

Ja, nå har jeg endelig kommet til hektene igjen. Tidlig fredag morgen var det bare å kaste seg rundt og bli med Roar på jobb. Kl 12 skulle jeg møte Line & Fenris, jentene og gogutten skulle gjøre Hamar utrygg på søndag. Avgårde vi dro og det ble litt av en tur. Over Dovre var det glatt og lang kø med biler. Men det tok IKKE vogntogene hensyn til, på blanke veier "peiset" de forbi 15-20 biler... Ikke rart det skjer mange ulykker...

Jeg og Amy skulle ned til Hunndalen og overnatte hos Helga, Knut og alle hundene. Først ute var lille Anatol! WOW for en herlig velkomst. Det lille nurket kom rakt bort til meg og det ble dagens 2. "vask". Før jeg visste ordet av det hadde både Aicko, Pia, Aya, Bjuti og lille (men store) Charm også "vasket" meg. Utrolig flott sted de har! Skulle ønske at det gikk an å ha det slik her også...


Bergenhovs Anatol *nussegutten*


Sent på fredag kom omsider "vestlandsfanden" også, dvs Siv og Tina. De hadde tatt fly og ja... det var forsinka (ikke noe nytt her til lands det???). Helga kjørte til Gardermoen for å hente de. Når de kom tilbake kunne de fortelle om ett rødt lys som blinket kraftig (spørs om det kommer en fartsbot iløpet av en uke eller to *lol).

På lørdag kveld var det tid for Veterangalla og Vinnergalla. Amys pappa Orlando var kvalifisert til veterangallaen og han ble slått ut i runde 2. Aicko til Helga var med på selve vinnergallaen også han kom til runde 2. Flott jobba Odny og Helga!Odny og Orlando i Veterangallaen


Helga og Aicko på VinnergallaenPå søndag var det hoffene sin tur i Vikingskipet. Og for en gangs skyld var vi ikke først i ringen, men sist! Oppmøte kl 11, men etter våre beregninger skulle vi ikke inn før ca kl 12. Da klokka hadde passert 13 var ikke hovawartene i ringen enda.... Tusen takk til Bjørn og Line som hjalp meg med å ta bildene ;)


Fenris gjorde en flott figur! Av 7 deltagere i unghundklassen gikk gogutten hen og ble plassert på førsteplass! Og etter mye frem og tilbake fikk også ringsekretæren med seg at Fenris skulle ha CK og ikke HP!


Line og Fenris "in Action"Amys pappa, Orlando, stillte i veteranklassen. Han bli jo 9 år i desember og Odny mente at dette skulle bli hans siste utstilling. Han også fikk CK og ble BIM veteran. Hverken Orlando eller Fenris ble plassert blandt de 4 beste i hannhundklassen, men de gjorde det veldig bra likevel, kun 6 CK ble delt ut hos hannene (16 hanner var påmeldt totalt). Amy stillte i championklassen, det gikk ikke like bra... *lol Hun var ikke "gira" for utstilling i det heletatt og fikk blått (!!???!!!!). 16 tisper var påmeldt, det var 2 som ikke kom, avl- og oppdretterklasse var også påmeldt, men kunne ikke stille da de oppnådde for lite poeng... Synd! Bir og birveteran ble Tina til Siv, mens Aicko til Helga ble Bim. GRATULERER! Helga Fikk også cacib, cert og 2btk på Bjuti og res.cacib + 3btk på Aya. Tina til Siv fikk sitt 3dje IHF-cert og dermed ble hun IHFchampion, GRATTIS!Hannhundcertet gikk til Michelles blonde "virvelvind" Nayati og dermed ble han ny champion! Grattis!
Amy


Bim og Bir


Dommeren var fra Danmark og han delte ut en god del blå, gul og en grønn sløyfe...

Turen hjem startet ikke lenge etter at vi var ferdig i ringen. Vi hadde jo en lang tur foran oss og vi hadde fått med oss at det hadde snødd mye i Trøndelag. En stopp på Myklagard for mat og drikke måtte vi ha. Vi hadde jo ikke spist siden tidlig på morgenen. Vi kjørte Østerdalen på hjemveien, det er jo snarere for oss det enn over Dovre. Da vi kom til Alvdal kom snøen... og den bare fortsatte og fortsatte. Over Kvikne var tempoet sakte og nesten null sikt, 40-60 km/t sier sitt. De siste 19 km til Kvikne brukte vi 40 (!!!!) minutter på! Det var masse snø, vind og veldig glatt vei. Roar skulle møte oss på Berkåk, slik at Line og Fenris kunne kjøre snareste vei hjem. Like etter av vi kom til Berkåk fikk vi høre at ikke mindre enn 6 lastebiler hadde sklidd av veien (og noen sperret veien) mellom Ulsberg og Berkåk. Flaks at vi ikke var bak de... Robert, Kristin og Max (Tervtina Dollar) ble stående og vente på at lastebilene skulle berges, så de fikk enda lengre reisetid en oss.


Dette bildet sier mye om hvordan været var over Kvikneskogen...

Ingen kommentarer: