fredag 25. januar 2008

Besøk - Visitor


I morrest fikk vi bekreftet at vi bor i "villmarka". Elg, rådyr, rev og grevling er vi jo vant til å se. Men da Roar skulle ut med hundene i morrest fikk han se ett nytt dyr. Det startet med at Odin reagerte da han kom ut, knurret og snudde baken til utgangen. Roar tittet ut og hva fikk han se??? Jo på gjerdet satt ei gaupe! Den fantes ikke redd og stirret på halen til Odin. For å få gaupa bort prøvde Roar å brøle, men den tittet bare rart på han. Nå var gode råd dyre... Etter å ha tittet litt rundt fant han noe is som han kastet etter dyret, da først hoppet det ned og forsvant inn i skogen. Når dette skjedde var jeg med Martin i barnehagen, og det var en oppspillt husbond som fortalte hva som skjedde da jeg kom hjem.
I min vane tro måtte jeg jo ut å ta bilder av sporene, samt ett bilde for å sammenligne størrelsen på potene i forhold til våre hunder. Det skal sies at det har kommet endel snø i natt og jeg fant kun spor som ført bort fra oss, så gaupa har nok hatt tilhold på plassen til Odin i hele natt.

Today we had a "close encounter" with a predator... Roar was taking our dogs outside early this morning. Odin got angry and didn't want to go outside. Roar had to have a look through the window and what did he see? Well on the fence there was a Lynx! A young one staring towards our blonde male.
I was to the kindergarten with our son when this happend, and when I got home I took some pictures of the "evidence". To compare I took a picture of a paw (in the snow) from either Odin or Zuma.


First a close look at a dogs paw in the snow. You can clearly see the marks after the claws...

Here's the paw of the lynx! Quite a difference between the size...

1 kommentar:

Anonym sa...

Grrrrrrr